nieuws

Gebrek aan werk oorzaak faillissement sloopbedrijf Pongers Rijssen

Pongers faiiliet
Pongers faiiliet
De slechte economische omstandigheden en tekort aan werk is voor eigenaar Pongers van sloopbedrijf Pongers uit Rijssen de reden geweest om het faillissement aan te vragen. Gisteren sprak de rechter het faillissement uit.
Er was weinig toekomstperspectief en doorgaan zou in de ogen van de directeur alleen nog maar meer schade veroorzaken, aldus curator Weenink. De vijftien personeelsleden hebben gisteren te horen gekregen dat het bedrijf failliet is verklaard.

Conflict met exploitanten Fürstenau

Het faillissement is volgens Weenink niet veroorzaakt door het conflict dat Pongers heeft met de exploitanten van recreatiepark Fürstenau. Het conflict heeft wel invloed op de bedrijfsvoering, maar is niet de directe aanleiding.
De exploitanten van het recreatiepark lieten begin dit jaar beslag leggen op de bankrekening van Pongers, omdat het sloopbedrijf schade veroorzaakt zou hebben bij de sloop van een aantal gebouwen op het recreatiepark. Eind februari werd dat beslag opgeheven door de rechtbank. Er loopt nog wel een gerechtelijke procedure over de schade.

Geen duidelijkheid over doorstart

Of het bedrijf een doorstart kan maken, is nog niet bekend. Er hebben zich volgens Weenink nog geen geïnteresseerden gemeld, maar het is ook nog te vroeg om aan een mogelijke doorstart te werken. De lopende projecten moeten eerst netjes afgerond worden voordat daarover nagedacht kan worden, aldus de curator.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.