Man overleden na mislukte reanimatie Lattrop, AED-meldingen komen niet aan

Een 65-jarige man uit Drenthe is vanochtend op een camping in Lattrop overleden na een hartstilstand. De reanimatie was niet succesvol, maar had vermoedelijk wel enkele minuten eerder kunnen plaatsvinden áls het mobiele netwerk in het grensdorp gewerkt had.

Dat zegt wijkagent Theo Reinerink. Iets voor acht uur vanmorgen werd de AED alert uitgezonden. Volgens de wijkagent heeft één van de potentiële ontvangers geen sms ontvangen, omdat hij geen bereik had. Het probleem met het mobiele netwerk in de grensregio is al maanden onderwerp van gesprek. Theo Reinerink: "Elke minuut is belangrijk. Het komt vaker voor in die regio, en dit is nou net zo'n voorbeeld dat het helemaal mis gaat."

'Niet meer in stenen tijdperk'

Of de 65-jarige man het wel gered had, als de reanimatie eerder gestart was, is natuurlijk een groot vraagteken: "Ik zeg niet dat die meneer het gered had, maar daar gaat het niet om. Die bereikbaarheid moeten ze toch waarborgen. We leven niet meer in het stenen tijdperk, je mag toch echt nu wel verwachten dat het in orde is."

Reinerink heeft in zijn rapport over de dood van de man uit Drenthe zijn zorgen geuit over de mobiele bereikbaarheid in Lattrop, uiteindelijk moet die informatie bij burgemeester Cazemier van Dinkelland terecht komen. Cazemier heeft al eerder zijn zorgen geuit over de mobiele bereikbaarheid in zijn gemeente.

Meer over dit onderwerp:
AED Lattrop mobiele netwerk Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel:

Reageren