nieuws

Overijssel langzaam in de ban van oranjekoorts

Het leek er lang op dat Overijssel deze voetbalzomer nauwelijks oranje zou kleuren. Maar met het WK in aantocht kleuren toch steeds meer straten langzaam oranje.
Voorbeelden daarvan zijn de Westerveldstraat in Zwolle, de Roggestraat in Raalte en de Sanatoriumdwarsstraat in Deventer. Drie straten die ook in het verleden volledig oranje kleurden tijdens een EK of WK voetbal. "We konden toch niet anders", zegt Jopie Voortman uit het Deventer Rode Dorp. "Als oranje meedoet aan een groot kampioenschap móet onze straat versierd worden. Ook al zijn de verwachtingen niet erg hoog gespannen."

'Hier zijn we wel optimistisch'

Het Rode Dorp in Deventer veranderde in het verleden met regelmaat in een oranje-oase, vrijwel elke straat werd versierd. Dat is nu niet het geval; alleen de Sanatoriumdwarsstraat is weer volledig oranje aangekleed. Hetzelfde is zichtbaar in de Raalter wijk Blekkershoek. Ook daar is slechts één straat uitbundig van oranje vlaggetjes en andere prullaria voorzien; De Roggestraat. "Maar hier zijn we wel optimistisch", zegt initiatiefnemer Zwerink. "We gaan gewoon voor het wereldkampioenschap!"
De Westerveldstraat in Zwolle tenslotte is ook oranje gekleurd. In tegenstelling tot veel omliggende straten. "En straks gaan we lekker met z'n allen voetbal kijken op een groot scherm, het wordt weer geweldig", aldus een lid van de versiercommissie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.