nieuws

Huren in vrije sector Overijssel afgelopen half jaar gestegen

Huren in vrije sector gestegen
Huren in vrije sector gestegen
De huurprijzen in de particuliere sector in de provincie zijn afgelopen half jaar gestegen met een kleine vijf procent. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Oost naar het gehele aanbod op de vrije huurmarkt.
Momenteel doet een woning in de vrije sector hier gemiddeld 8,84 euro per vierkante meter. Voor een bescheiden huurappartement van 70 vierkanter meter komt die gemiddelde prijs neer op 618,80 euro aan kale huur per maand.

Overijssel blijft goedkoop

Daarmee is de provincie overigens nog altijd behoorlijk goedkoop. Alleen in Flevoland en Drenthe ligt de gemiddelde huurprijs per vierkante meter nog lager. Het duurst huur je in Nederland in Noord-Holland (lees: Amsterdam) waar je gemiddeld 22 euro kwijt bent voor elke vierkante meter die je huurt. Zuid-Holland (13,21 euro) en Utrecht (12,99 euro) volgen op gepaste afstand.
Dat zijn bedragen waar alleen de huurmarkt in Zwolle bij in de buurt komt. De vierkante-meter-prijs steeg hier in een half jaar tijd met bijna acht procent en bedraagt nu 11,68 euro. Van de Overijsselse steden is Almelo het goedkoopst met 7,24 euro. Vertaald naar hetzelfde voorbeeld van een het appartement van 70 vierkante meter: die kost in Zwolle dus 817 euro per maand aan huur en in Almelo 507 euro.
De huurprijs in de steden
Zwolle: 11,68 euro (+7,7%)
Deventer 9,21 euro (+4,0%)
Enschede 9,00 euro (+8,4%)
Hengelo 7,92 euro (+3,1%)
Almelo 7,24 euro (+3,7%)

Bron: Pararius.nl. Door: Jody Ummels.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.