nieuws

Verdachte man vlucht met politieauto na aanhouding in Enschede

Politie
Politie
De schrik van elke politieagent: je arresteert iemand, zet hem in de politieauto en in een onbewaakt ogenblik gaat je arrestant er in de auto vandoor. Het gebeurde een agent woensdagavond laat in Enschede. De auto is inmiddels weer gevonden, de verdachte is nog voortvluchtig.
Rond half twaalf 's avonds meldde een pizzabezorger dat een klant aan de Belgiëlaan had betaald met een vals briefje van 50 euro. Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats kon al snel na de melding als verdachte worden aangehouden. Hij werd geboeid achter in de politieauto gezet om naar het arrestantencentrum in Borne gebracht te worden.
Op een onbewaakt moment ging de verdachte er met de auto vandoor. De politieauto was voorzien van een GPS-zender en kon door de meldkamer worden gevolgd. De politieauto stopte na een half uur op de Rietveldhof. Toen gealarmeerde agenten bij de auto kwamen, was de verdachte verdwenen. Een zoekactie in de buurt leverde niets op.
De vraag is nu: waar is de man? Volgens de politie had hij zijn handboeien nog om. Mensen die hem hebben gezien, wordt verzocht om de politie te bellen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.