nieuws

Dreadlocks in Raalte geknipt voor kankerfonds

Raaltenaar William Benitez heeft al meer dan 6000 euro opgehaald voor de stichting Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Benitez deed dat door zijn dreadlocks, gekregen van zijn aan kanker overleden vrouw Mieke, af te knippen.
Dat gebeurde onder grote belangstelling vrijdagavond op het terrein van SV Raalte. Vandaag is het exact twee jaar geleden dat Mieke overleed aan de gevolgen van melanoomkanker, een agressieve vorm van huidkanker. 'En het zat al een hele tijd in mijn hoofd om dit te doen', aldus de Raaltenaar. 'Om met de opbrengst de strijd tegen die afschuwelijke ziekte kanker te steunen'.

Emotionele dag

De dreadlocks kreeg Benitez in 1999 van zijn vrouw. Ze werden gezet in Amsterdam. Speciaal voor deze gelegenheid kwam zijn Amsterdamse kapster naar Raalte om de dreads bij Benitez te verwijderen. Dat gebeurde onder belangstelling van familie, vrienden en bekenden op het terras van SV Raalte. 'Een emotionele dag en een emotionele gebeurtenis', zegt Benitez over het afknippen van de dreads. 'Maar ik ben superblij dat zoveel mensen met mij de strijd tegen kanker steunen'.
Voor wie wil doneren, kijk op https://actie.avlfoundation.nl/mieke-benitez
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.