nieuws

Overijssel maakt bezwaar tegen plannen schaliegas

Provinciehuis Overijssel
Provinciehuis Overijssel
De provincie Overijssel maakt bezwaar tegen de structuurvisie voor schaliegas in Nederland van het ministerie van Economische Zaken. Dat meldde gedeputeerde Ineke Bakker donderdag. De provincie verklaarde zich in september vorig jaar al 'schaliegasvrij', maar maakt nu dus ook officieel bezwaar.
Uit de notitie van het ministerie blijkt dat de helft van Overijssel boven een van de twee aardlagen ligt waar in potentie schaliegas te vinden is. "Schaliegasvrije provincie of niet: alleen al om die reden dienen we een zienswijze in", aldus de gedeputeerde. In Overijssel staan proefboringen gepland op de grens met Flevoland in de Noordoostpolder.
In de uiteindelijke structuurvisie van het ministerie komt te staan of en in welke gebieden winning van schaliegas kan plaatsvinden. Volgens Statenlid Robert Jansen van GroenLinks is het bezwaar van de provincie de eerste concrete stap na het 'schaliegasvrij' verklaren. "Het is bij mijn weten de eerste provincie die aangeeft bezwaar te maken."
Volgens Jansen raakt de mogelijke proefboring in de Noordoostpolder ook natuurgebieden in Overijssel. Op initiatief van Jansen is Overijssel vorig jaar 'schaliegasvrij' verklaard
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.