nieuws

Chauffeurs voeren actie bij distributiecentrum Albert Heijn Zwolle

Vrachtwagenchauffeurs in Zwolle voeren vandaag actie bij distributiecentra van Albert Heijn. Het gaat om chauffeurs van verschillende werkgevers, die lid zijn van vakbonden CNV en FNV.
Woordvoerder Bernard Zijlstra van vakbond CNV: "Bij het distributiecentrum in Zwolle staan een stuk of tien vrachtwagens te wachten, de actie van de chauffeurs zorgt voor lichte vertraging." Vrachtwagenchauffeurs voeren vrijdag op verschillende locaties actie uit protest tegen het uitblijven van een betere cao.

Meer acties bij distributiecentra

Niet alleen bij het distributiecentrum in Zwolle, maar ook in Pijnacker, Zaandam en Tilburg wordt actie gevoerd. Volgens CNV Vakmensen betreft het een 'publieksvriendelijke actie, die naar verwachting voor enig oponthoud zal zorgen bij de distributiecentra'.
Later vandaag willen de chauffeurs een petitie aanbieden bij het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam. Inzet van de actie is een 1-jarige cao met een loonsverhoging van 3 procent. De onderhandelingen tussen de vakbonden en werkgevers in de transport en logistiek liepen eerder dit jaar vast op de looneis van de vakbonden. De afgelopen tijd zijn er al diverse keren dit soort acties gevoerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.