nieuws

Woningen in wijk Bolhaar Enschede nog tot en met zondag zonder gas en water

Naar verwachting zitten een paar honderd huishoudens in de wijk Bolhaar in Enschede nog tot halverwege zondag zonder gas en water. Dat meldt Enexis, dat sinds zaterdagochtend bezig is om de problemen met gas- en waterleidingen te herstellen.
De storingen in de gas - en wateraanvoer ontstonden zaterdagmorgen om negen uur in de omgeving van de Horstlindelaan. Als gevolg van een waterleidingbreuk stroomde er water in gasleidingen. Het grootste probleem voor Enexis is om vast te stellen hoe ver het water in de gasleidingen in de wijk Bolhaar is doorgedrongen. Pas als Enexis daarvan een exact beeld heeft, kan de gasleiding worden gekapt en omgeleid. Enexis hoopt in de loop van de zaterdagavond meer duidelijkheid te hebben wanneer de storing kan worden verholpen en of inmiddels een aantal van de afgesloten woningen weer kunnen worden voorzien van gas en water.
Monteurs zijn begonnen met het wegpompen van water uit de leidingen. Deze werkzaamheden worden zo nodig zondag om acht uur  's morgens weer opgepakt. Het kan volgens een woordvoerder dan nog wel een dag duren voordat alle woningen weer zijn aangesloten.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.