nieuws

Onderzoek gasleidingen Enschede in eindfase, deel wijk nog zonder gas

Medewerkers van netbeheerder Enexis hebben bijna alle gasleidingen in de Enschedese wijk De Bolhaar onderzocht op de aanwezigheid van water. Als het onderzoek is afgerond kan voorzichtig worden begonnen met het aansluiten van gas.
Een paar honderd huishoudens in Enschede zit sinds zaterdagmorgen zonder gas. Dat gebeurde na een waterleidingbreuk in de omgeving van de Horstlindelaan. Door die breuk brak ook de naastgelegen gasleiding. Het gevolg was dat er water in de gasleiding stroomde. De getroffen huishoudens moesten vandaag de hoofdgaskraan dichtdraaien waarna Enexis de leidingen kon controleren op de aanwezigheid van water.
Volgens een woordvoerder van Enexis is het een hele puzzel om precies te achterhalen tot hoever het water in het grasleidingnet is gestroomd. Op diverse locaties in de wijk heeft de netbeheerder de gasleiding opgegraven en eindkappen geplaatst. Die moeten voorkomen dat het water verder het leidingennet stroomt.

De Bolhaar is geen Apeldoorn

Enexis wil geen uitspraak doen hoelang het nog gaat duren voordat de huishoudens in de wijk De Bolhaar weer gas hebben. Een vergelijking met Apeldoorn, waar een flink aantal huishoudens al een week zonder gas zit, gaat niet op. Volgens een woordvoerder is in Enschede geen sprake van vervuild water in de leidingen en is het getroffen gebied veel kleiner.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.