nieuws

Lopers van Roparun voor mensen met kanker komen door Overijssel

Team de Almeloopers passeert Bornebroek tijdens de Roparun
Team de Almeloopers passeert Bornebroek tijdens de Roparun
Lopers die meedoen aan de Roparun zijn vanavond door Overijssel heen gekomen. De stoet lopers ging onder meer door Almelo en Enter. In totaal lopen dit weekend meer dan 8000 lopers en begeleiders om geld op te halen voor kankerpatiënten.
De Roparun ging gisteren van start. Lopers vertrokken vanuit Parijs of Hamburg, de finish is morgen in Rotterdam op de Coolsingel. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder maximaal 65 kilometer lopen. Een team bestaat gemiddeld uit 25 personen, waaronder minimaal twee fietsers die de lopers begeleiden maar ook bijvoorbeeld masseurs.
Teams halen geld op voor kankerpatiënten die niet meer genezen. Vorig jaar bracht het evenement 5,5 miljoen euro op. Dat werd uitgegeven aan ruim 130 doelen. Bijvoorbeeld de stichting Twentsewens Ambulance kreeg dankzij de vorige editie 50.000 euro.
Lopers die vanuit Hamburg zijn vertrokken, kwamen vandaag door Overijssel. In Almelo en Enter werden ook activiteiten georganiseerd voor de lopers en hun publiek. Onder de lopers zijn ook enkele Overijsselse teams.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.