nieuws

In opspraak geraakte Drentse provincieambtenaar aan de slag in Overijssel

In opspraak geraakte Drentse provincieambtenaar aan de slag in Overijssel
In opspraak geraakte Drentse provincieambtenaar aan de slag in Overijssel
Provincieambtenaar Erik Koerts uit Drenthe, die onder vuur ligt vanwege zijn rol in een omstreden fraudeonderzoek, gaat voor anderhalf jaar aan de slag bij de provincie Overijssel. Dat meldt RTV Drenthe.
Koerts kwam in opspraak doordat hij via de telefoon met anderen had gesproken over een fraudeonderzoek van de provincie. De provincie verweet hem dat hij daarmee het onderzoek in gevaar bracht. Hij heeft zelf tegengesproken dat hij veelvuldig informatie deelde met anderen, waardoor het onderzoek in gevaar zou zijn gebracht.
Opmerkelijk is dat het fraudeonderzoek er was gekomen op initiatief van Koerts zelf. Hij was degene die aankaartte dat er sprake zou zijn van onregelmatigheden: volgens Koerts zouden een paar ambtenaren van de buitendienst gekapt hout doorverkopen en ook spullen van de provincie zonder toestemming gebruiken.
Na de melding van de teamleider, werd een recherchebureau ingeschakeld. Alle drie de ambtenaren werden geschorst. Het onderzoek is omstreden: één van de ambtenaren heeft een procedure aangespannen tegen de provincie. Volgens hem zijn er omstreden onderzoeksmethodes gebruikt door het recherchebureau.
Koerts dreigde ongeschiktheidsontslag te krijgen vanwege zijn rol in het onderzoek. Daar tekende hij bezwaar tegen aan. Hij heeft nu met Drenthe de regeling getroffen dat hij anderhalf jaar aan de slag kan in Overijssel. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.