nieuws

Dronken automobilist Steenwijk probeert te ontsnappen na aanhouding

Politie
Politie
Een automobilist uit de gemeente Tietsjerkeradeel heeft gisteren twee keer geprobeerd te ontsnappen, nadat hij op de A32 bij Steenwijk was aangehouden. De man bleek met te veel alcohol op achter het stuur te zitten.
Agenten zagen de automobilist iets na 23:00 uur slingerend op de Ruxveenseweg rijden. De verdachte haalde in bij een doorgetrokken streep en reed over een verdrijvingsvlak. Toen de politie de man een stopteken gaf leek hij ook te stoppen, maar hij besloot er toch vandoor te gaan.
Toen de man de A32 richting Wolvega op reed gingen agenten hem met sirenes en zwaailichten achterna. De verdachte besloot toen toch maar te stoppen. Bij de blaastest bleek hij onder invloed te zijn. Op een parkeerplaats in de buurt, waar de agenten de zaak verder wilden afhandelen, rende de man plotseling weg. De agenten kregen hem al snel te pakken.
Het rijbewijs van de man is ingenomen. De man kreeg verder een proces-verbaal voor het inhalen bij een doorgetrokken streep, rijden over een verdrijvingsvlak en negeren van een stopteken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.