nieuws

Stevige regenbui trekt over Overijssel, veel neerslag in korte tijd

Het zomerweer in Overijssel heeft halverwege de middag plaats gemaakt voor een stevige regenbui. In korte tijd viel veel neerslag, maar de ergste regen was snel voorbij. In sommige plaatsen kwamen straten blank te staan.
In Hengelo viel in een kwartier tijd zo'n 10 millimeter water, in Almelo zo'n 6 millimeter. Over de neerslag in andere plaatsen zijn nog geen cijfers. Bijna de hele provincie kreeg in korte tijd een flinke hoeveelheid water te verwerken. Alleen Zwolle en Kampen en omgeving lijken aan het noodweer te zijn ontkomen.
De regenbui ging gepaard met flinke windstoten en onweer. Aan de Wethouder Nijhuisstraat in Enschede viel een boom om door de wind. De boom kwam daarbij op een auto terecht. Hier en daar werden dakpannen van de daken geblazen, zoals bij de Kennedyschool in Vroomshoop.
Eerder meldde het KNMI al dat er vanmiddag stevige buien over de provincie zouden trekken. Vanavond wordt opnieuw noodweer verwacht.
In Hertme besloot de organisatie de start van de Passiespelen even uit te stellen vanwege de regen. De verwachting is dat om 15:00 uur het spektakel alsnog van start gaat.
Bekijk de eerste video in HD op YouTube
Bekijk de tweede video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.