nieuws

Omgevallen boom Enschede veroorzaakt onrust bij bewoners

Bewoners van de Wethouder Nijhuisstraat in Enschede zijn bang dat, als vanavond opnieuw noodweer over de stad trekt, opnieuw bomen in de straat zullen omvallen. Vanmiddag viel tijdens het noodweer al een boom bovenop een auto. In de buurt wordt al langer gediscussieerd over het weghalen van de bomen.
In de straat staan drie bomen naast elkaar. Twee van de drie, waaronder de boom die vanmiddag omviel, zijn rot en ook de derde is in zeer slechte conditie. Een aantal bewoners wil al jaren dat de bomen worden weggehaald voordat ze grote schade veroorzaken, maar dat wordt door andere bewoners tegengehouden.
De regenbui van vanmiddag ging gepaard met flinke windstoten en dat werd één van de drie bomen dus teveel. De boom viel bovenop een auto en precies tussen twee woningen in. Er is niemand gewond geraakt, maar de auto is wel zwaar beschadigd.
De ongeruste bewoners willen het liefst dat de twee andere bomen nu zo snel mogelijk worden weggehaald, voordat er ernstige ongelukken gebeuren.
Een woordvoerder van de gemeente meldt dat het stadsdeelbeheer de bomen heeft geïnspecteerd. De conclusie is dat de bomen voorlopig veilig kunnen blijven staan. Wel gaat de gemeente de bomen deze week door experts laten inspecteren om te bekijken of er eventueel actie ondernomen moet worden.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.