nieuws

Team Windesheim Zwolle finisht als eerste Overijsselse ploeg bij Roparun

Team Windesheim in Rotterdam
Team Windesheim in Rotterdam
Team Windesheim is vandaag als eerste Overijsselse ploeg over de finish gekomen bij de Roparun. In het team lopen studenten en medewerkers van verschillende opleidingen en diensten van de hogeschool uit Zwolle. Dit weekend maakten meer dan 8000 lopers en begeleiders de tocht vanuit Hamburg of Parijs naar Rotterdam, om geld op te halen voor kankerpatiënten.
Zaterdag ging de Roparun van start. In elk team zitten maximaal acht lopers die ieder maximaal 65 kilometer lopen. Gemiddeld bestaat een team uit zo'n 25 personen, om de tocht te kunnen afleggen zijn bijvoorbeeld ook fietsers, chauffeurs en masseurs nodig.
Zowel vanuit Hamburg als vanuit Parijs konden teams vertrekken. Lopers die vanuit Hamburg naar Rotterdam kwamen, liepen gisteren ook een deel door Overijssel. Met de Ropraun wordt geld opgehaald voor kankerpatiënten die niet meer genezen. Vorig jaar bracht het evenement 5,5 miljoen euro op, dat geld werd uitgegeven aan ruim 130 goede doelen.
Naast Team Windesheim liepen meer Overijsselse teams mee. Zo finishte vlak na de lopers van Windesheim het team 'Ommen loopt voor leven'.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.