nieuws

Minister Schultz geeft geen opdracht voor ongelijkvloerse kruising N36 Beerze

Gevaarlijke kruising N36 Beerze
Gevaarlijke kruising N36 Beerze
Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur is niet van plan om opdracht te geven een ongelijkvloerse kruising aan te leggen op de N36 in Beerze. Dat zegt de minister in antwoord op kamervragen van het CDA, waarvan vandaag de antwoorden bekend zijn geworden.
Volgens de minister blijkt uit onderzoek dat een verkeerslicht in combinatie met dubbele doorgaande rijstroken de meest voor de hand liggende en haalbare oplossing is. De gemeenteraad van Ommen ging vorige week nog akkoord met de aanleg van verkeerslichten, mits dat een tijdelijke oplossing zou zijn. Volgens de minister is dit wat haar betreft geen tijdelijke, maar de beste oplossing.

Te klein budget

De minister is niet van plan Rijkswaterstaat te vragen opnieuw met de betrokken overheden in gesprek te gaan over een gelijkvloerse kruising, omdat het budget daarvoor te klein is.
Als de regionale partners toch een ongelijkvloerse kruising willen, dan kunnen ze dat tijdens het bestuurlijk overleg over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) aangeven. Daarmee legt ze de bal dus neer bij onder meer de gemeente Ommen.

Zo veel mogelijk draagvlak creëren

Eddy van Hijum, CDA-Tweede Kamerlid, is teleurgesteld over de antwoorden op de vragen die hij en zijn collega hebben gesteld. Hij noemt de antwoorden summier en vindt de antwoorden onvolledig. Hij vraagt zich onder meer af of de verkeerslichten wel een duurzame oplossing zijn. Hij zal de kwestie volgende week opnieuw aankaarten bij de minister.
Volgens Van Hijum is het zaak voor de gemeente Ommen om zo veel mogelijk draagvlak te creëren in de regio voor de aanleg van een ongelijkvloerse kruising. De gemeente is inmiddels al begonnen met die opdracht om andere gemeenten en de regio te mobiliseren.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.