nieuws

Voetballende varkens uit Bathmen voorspellen uitslag Nederland-Spanje

Elf 'Oranje' varkens voetballen vanmiddag in Bathmen tegen elf 'Spaanse' varkens. Varkensboer Erik Stegink van Piggy's Palace hoopt met de voetballende varkens de uitslag van de wedstrijd Nederland-Spanje te voorspellen.
Op zijn bedrijf is een wedstrijdveld van tien bij vier meter aangelegd. Stegink zegt dat het Nederlands varkenselftal in een 4-3-3-opstelling gaat spelen. "De traditionele variant waarmee we Spanje het beste kunnen verslaan." De varkens spelen een hele wedstrijd. "Twee keer drie kwartier", aldus Stegink. "De wedstrijd begint rond twee uur. Dat is afhankelijk van het weer, want we hebben geen dak boven de arena."

Varkens zijn nieuwsgierig naar de bal

Varkenshouder Stegink heeft hoge verwachtingen van de wedstrijd. "De varkens zijn nieuwsgierig naar de bal", weet hij. "Gisteren hebben we een try-out gehad." Stegink denkt dat er vooral met de snuit gespeeld wordt. "Er is een aantal varkens dat echt voetbalt, maar het lijkt meer op snuitvoetbal", is zijn ervaring van gisteren. De wedstrijd wordt geleid door een meisje uit de buurt.
Veel doelpunten verwacht Stegink niet. "Ik denk dat het een troosteloze 0-0 wordt. Maar ik hoop op een 10-2 overwinning voor het Nederlandse varkenselftal."

Positieve impuls voor varkenshouderij

Natuurlijk neemt de varkenshouder de wedstrijd niet serieus. Maar de gedachte er achter is dat wel. "Het imago van de varkenshouderij kan wel een positieve impuls gebruiken."
Het idee voor de "varkens-voetbal-voorspel-wedstrijd" kreeg Stegink door voormalig speler van PSV Ola Toivonen die gezegd zou hebben dat het Nederlands op het laatste WK speelde als een stel varkens. De voetballer zei later dat zijn woorden verkeerd waren vertaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.