nieuws

Corporaties Woonbeheer Borne en Welbions gaan fuseren

Welbions en Woonbeheer Borne willen fuseren
Welbions en Woonbeheer Borne willen fuseren
Woningcorporaties Welbions uit Hengelo en Woonbeheer Borne willen met elkaar fuseren. De twee woningcorporaties betrekken nu hun ondernemingsraden, huurdersorganisaties en de gemeenten Hengelo en Borne erbij voor ze een definitieve beslissing nemen.
Een fusie ligt volgens de twee corporaties voor de hand omdat Borne en Hengelo nauw met elkaar zijn verweven. "Veel bewoners verhuizen tussen de twee gemeenten of zoeken naar een woning in de andere gemeente. Ook voorzieningen worden met elkaar gedeeld." Een fusie zou financieel ook meer lucht geven en dat is gunstig voor de huurders.

Naam van fusiecorporatie wordt Welbions

Welbions en Woonbeheer bezitten zo'n 15.000 woningen. De naam Woonbeheer Borne zal na een fusie verdwijnen. De naam van de fusiecorporatie wordt Welbions. Wel behoudt Borne een eigen kantoor. Voor het personeel is een werkgarantie afgeven. Tot twee jaar na de fusie verdwijnen er geen banen. Na de fusie wordt het bestuur gevormd door de huidige bestuurders van Welbions en Woonbeheer Borne, Harry Rupert en Eric Markvoort. Harry Rupert wordt de voorzitter van het nieuwe bestuur.
De fusie komt er op initiatief van Woonbeheer Borne. Voor de relatief kleine woningcorporatie is het steeds moeilijker om aan alle gestelde eisen en overheidsmaatregelen te voldoen. Woonbeheer Borne vroeg Welbions daarom om mogelijkheden te onderzoeken voor samenwerking.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.