nieuws

Worsten buitengebied Enschede gedumpt na machinetest

Worsten illegaal gedumpt
Worsten illegaal gedumpt
De honderden worsten die gistermiddag in het buitengebied van Enschede zijn gevonden, zijn daar gedumpt nadat ze waren gebruikt voor een machinetest. Na de test zijn de worsten niet afgevoerd om vernietigd te worden, maar om nog onbekende reden in het buitengebied gedumpt.
De worsten zijn gebruikt bij het testen van een worsten-ontclipmachine. Die wordt door Lasto in Hengelo gebouwd in opdracht van Jasca Food Technology in Ootmarsum. Jasca Food zegt de worsten te hebben geleverd en ook weer opgehaald.

"Absoluut niet de bedoeling"

In plaats van de worsten op de juiste manier af te voeren, zijn ze in het buitengebied gedumpt. "Dat is absoluut in strijd met onze huisregels", aldus de directeur van Jasca. Hij baalt dan ook van de kwestie. "Wat er is gebeurd ben ik nog aan het onderzoeken. Ik heb een aantal medewerkers op de man af gevraagd of ze hier meer over weten, maar dat weten ze niet. Ik heb nog niet alle medewerkers kunnen spreken, maar dat ga ik zeker nog doen."
Het is onduidelijk hoe lang de worsten er al lagen. Veel worsten waren beschimmeld en er zouden ook maden op het vlees rondkruipen. Dat kan er op duiden dat de worsten een week geleden al zijn gedumpt, maar dat is niet met zekerheid te zeggen.
De worsten zijn gistermiddag door Twente Milieu opgehaald om alsnog vernietigd te worden. Volgens een woordvoerder ging het om zo'n 500 tot 600 kilo vlees dat was gedumpt. Het vlees is naar verwerkingsbedrijf Rendac gebracht, waar het vernietigd is.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.