nieuws

Oud-directeur Rentree Deventer heeft weinig spijt van beslissingen

Oud-directeur Rinie Teuben van woningcorporatie Rentree uit Deventer heeft weinig spijt van zijn beslissingen. Dat bleek vandaag tijdens een ondervraging door de Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties in Den Haag.
Rentree ging een paar jaar geleden bijna failliet door verkeerde grondaankopen. De woningcorporatie verloor alleen al 11 miljoen euro bij de koop van een weiland in Schalkhaar. De woningcorporatie kocht de grond voor 13,5 miljoen euro, terwijl er door hoogspanningsmasten niet gebouwd mag worden. Op een vraag van commissielid Wassila Hachchi of hij nog achter die beslissing staat antwoordde Teuben: "Absoluut."

Verlies van 67,4 miljoen euro

Het verlies door de grond in Schalkhaar was een belangrijke oorzaak voor een verlies van in totaal 67,4 miljoen euro. Daardoor moest de woningcorporatie onder meer stoppen met ambitieuze plannen voor probleemwijk de Rivierenwijk en werd een faillissement ternauwernood afgewend.
Tijdens het verhoor door de Enquêtecommissie bleek dat de woningcorporatie onder aanvoering van Rinie Teuben steeds meer in andere zaken is gaan investeren. Zo betaalde Rentree miljoenen mee aan de bouw van een tunnel en de aanleg van een weg, terwijl een woningcorporatie dat eigenlijk niet mag doen.

Rentree één van zeven woningcorporaties

De Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties onderzoekt misstanden bij verschillende woningcorporaties. De commissie is opgericht na het debacle met Vestia. De Deventer woningcorporatie Rentree is één van de zeven woningcorporaties die onder de loep worden genomen. Vorige week werd de oud-directeur van de Amsterdamse corporatie Rochdale al gehoord.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.