nieuws

Provincie Overijssel leent nog meer miljoenen uit aan innovatieve ondernemers

Overijssel beloont innovatie ideeën
Overijssel beloont innovatie ideeën
De provincie Overijssel stort 7,5 miljoen euro extra in een potje dat wordt gezien als de voorloper van het Innovatiefonds Overijssel. Het afgelopen jaar leenden ondernemers 10 miljoen euro uit dit potje om innovatieve projecten te kunnen ontwikkelen.
In het najaar komt er nog meer geld beschikbaar, als het Innovatiefonds Overijssel wordt geopend. In dit fonds zit 42 miljoen euro voor leningen en participaties. Met dit geld, dat wordt geleend aan bedrijven, kunnen bedrijven  innovatieve ideeën realiseren. Daarmee blijven banen behouden en komen er zo'n 500 nieuwe banen bij.

"244 banen behouden en 134 banen gecreëerd"

De resultaten van de eerste financieringsronde zijn succesvol. Theo Rietkerk, gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie: "Dertien bedrijven in Overijssel hebben gebruik gemaakt van de regeling. Zij konden zo blijven innoveren, hun concurrentiepositie (inter)nationaal versterken en nieuwe markten aanboren."
"Hiermee zijn 244 banen behouden en worden 134 nieuwe banen gecreëerd. Vooruitlopend op het definitieve fonds is daarom besloten om nog eens 7,5 miljoen euro beschikbaar te stellen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.