nieuws

KNVB presenteert definitieve programma eredivisie

Definitieve competitieprogramma bekend
Definitieve competitieprogramma bekend
De KNVB heeft woensdag de definitieve competitieprogramma's van het betaalde voetbal voor het seizoen 2014/2015 vrijgegeven.
De programma's zijn vrijwel gelijk aan de conceptversies die eerder al werden gepubliceerd; wel zijn er enkele duels in de Jupiler League verplaatst.

FC Twente vaak om 16.45 uur
Wel zijn nu ook de aanvangstijdstippen van alle duels bekendgemaakt. Opvallend is dat FC Twente liefst zeven keer om 16.45 uur op zondag speelt. Go Ahead Eagles heeft slechts tweemaal de 'late' wedstrijd van de zondagmiddag.
PEC Zwolle moet van de Overijsselse clubs het vaakst vroeg uit de veren; de ploeg van trainer Ron Jans speelt driemaal om 12.30 uur op zondag. Twee van de drie wedstrijden zijn wel thuis. FC Twente, Go Ahead Eagles en Heracles Almelo spelen tweemaal om 12.30 uur.

Eerste speelronde
De openingswedstrijd van de eredivisie is op vrijdagavond 8 augustus. PEC Zwolle trapt dan thuis af tegen FC Utrecht. Een dag later staan SC Cambuur - FC Twente (19.45 uur) en Heracles Almelo - AZ (20.45 uur) op de rol. De eerste competitiewedstrijd van Go Ahead Eagles is op zondag 10 augustus, thuis tegen FC Groningen (14.30 uur).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.