nieuws

Aantal bejaarde slachtoffers babbeltruc blijft toenemen in Twente

Babbeltruc
Babbeltruc
Het aantal bejaarden in Twente dat slachtoffer wordt van een babbeltruc blijft flink toenemen. De afgelopen twee maanden zijn meer dan 20 mensen bestolen door middel van een babbeltruc.
Halverwege april meldde de politie dat 18 ouderen slachtoffer waren geworden van een babbeltruc. De waarschuwing die toen werd gedaan, heeft er nog niet toe geleid dat de groei van het aantal zaken is afgenomen. Inmiddels zijn 41 mensen slachtoffer geworden.

Niet alleen 's avonds

De dieven opereren volgens de politie in wisselende samenstellingen. Vaak zouden het twee nette dames zijn die zich uitgeven als medewerkers van een zorginstantie die de woonsituatie komen controleren of een wat oudere vrouw met een jongere vrouw die vragen of ze het huis even mogen bekijken omdat zij een vergelijkbare woning toegewezen hebben gekregen.
Babbeltrucs vinden niet alleen 's avonds plaats. Een groot deel van de babbeltrucs heeft volgens de politie overdag plaatsgevonden.

Kijken naar uiterlijk en kentekens noteren
De politie probeert de daders te achterhalen en vraagt mensen die met babbeltrucs te maken hebben zich te melden. De politie vraagt mensen goed te kijken naar het uiterlijk van onbekende bezoekers en kentekens van betrokken voertuigen en dit te noteren voor de zekerheid.
Daarnaast doet de politie een beroep op kinderen en andere familieleden om bij hun ouders deze praktijken onder de aandacht te brengen en eens te vragen hoe zij omgaan met bezoek van onbekende mensen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.