nieuws

Spaans uitbater restaurant Kampen: Spanje verslaat Nederland

Bij het Spaanse restaurant El Caballero in Kampen weten ze het zeker: Spanje wordt opnieuw wereldkampioen. En het duel met Nederland vanavond wordt dus ook een zege voor de Spanjaarden.
Eigenaar Jose Pozo Diaz is een voetbalfan pur sang. Zijn roots (zijn vader werd er geboren) liggen in het gebied net onder Madrid, maar Jose is fan van Barcelona. Hijzelf kwam ter wereld in Rotterdam, maar is Ajax-fan. En op dit moment bestiert hij een Spaans restaurant in een oerhollands pand in Kampen. En is hij dus fervent fan van de Spaanse nationale ploeg.

Tijdens de wedstrijd wordt gewoon tapas geserveerd

Vanavond wordt in zijn restaurant gewoon de maaltijd geserveerd; veelal tapas. Ook tijdens de wedstrijd Nederland-Spanje, want de zaken gaan door en er zijn al redelijk wat reserveringen gemaakt. Maar als klanten er nadrukkelijk om vragen zal er voor zorgen dat ze de wedstrijd via een laptop kunnen volgen. Die laptop staat nu nog op een werkblok in de keuken. 'Ik voel de spanning al in mijn onderbuik', aldus Jose Pozo Diaz. 'Laten we hopen op een geweldige wedstrijd'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.