nieuws

Slachtoffer mishandeling Overdinkel ripte drugs voor miljoenen

De politie heeft vier drugsbendeleden aangehouden uit Glanerbrug en Enschede. Meer arrestaties worden niet uitgesloten. Het viertal zou woensdagavond een woning zijn binnengedrongen in Overdinkel.
Een 44-jarige man uit Haaksbergen, die zich daar ophield bij z'n ex-vrouw, werd ernstig mishandeld. Het slachtoffer zou 20.000 hennepplanten hebben geoogst en de opbrengst met een waarde van 3,5 miljoen euro niet hebben afgedragen aan de bendeleden.
Zes bendeleden kwamen daarop verhaal halen. De politie wil details in deze zaak niet bevestigen omdat de verdachten in zogeheten volledige beperking zitten. Het slachtoffer, de 44-jarige man uit Haaksbergen, heeft zelf ook een nacht doorgebracht in een politiecel omdat hij nog boetes moest betalen.
RTV Oost sprak donderdagmiddag met de ex-partner van het slachtoffer van wie de woning in Overdinkel is. Zij is tijdens de mishandeling gevlucht uit haar huis. Inmiddels is de vrouw met haar zoon ondergedoken.
Burgemeester Sijbom van de gemeente Losser is op de hoogte van de zaak en bekijkt of hij in gesprek gaat met de bange buurtbewoners.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.