nieuws

Minister Blok onder de indruk van aardehuizen Olst

Minister Blok van Wonen is enthousiast over de aardehuizen in Olst, waarvan drie huurhuizen vandaag officieel werden opgeleverd. Volgens Blok is het bijzonder dat mensen op deze manier hun eigen droomhuis kunnen bouwen. De drie huurhuizen zijn onderdeel van een project waarin 23 huizen worden gebouwd.
De huizen zijn zo milieuvriendelijk mogelijk gebouwd. De woningen zijn niet op het riool aangesloten, douchewater wordt zelf gefilterd door een rietbed en de elektriciteit komt van zonnepanelen. De meeste van de huizen hebben een dikke wand van met zand gevulde, gestapelde autobanden. De glazen voorgevel is op het zuiden gericht om de woning met zonlicht te verwarmen.
De huizen zijn inmiddels al een tijdje bewoond, maar ze zijn vandaag officieel geopend. Blok wist niet zo goed wat hij zich er van voor moest stellen gaf hij toe. "Als de dan leest dat er in de wanden autobanden zijn verwerkt, dan heb je een heel ander beeld dan wat je hier ziet. Dit is echt heel mooi geworden!"
"Voor de sociale huursector is dit niet geschikt", zegt Blok, "maar ik ben wel blij dat er in Nederland steeds meer ruimte komt voor dit soort projecten, waar mensen zelf kunnen bouwen en niet vanaf de tekentafel kopen."
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.