Sail Giethoorn sluit na rustig begin af met drukke dag

Sail Giethoorn heeft niet de enorme stroom bezoekers opgeleverd waarmee vooraf rekening was gehouden. De eerste dagen was het zelfs teleurstellend rustig. Vandaag was het wel druk. Volgens een eerste schatting van de voorzitter heeft het vierdaagse evenement in totaal tegen de 15.000 bezoekers getrokken.

De organisatie moet de definitieve balans nog opmaken, maar duidelijk is wel dat over het hele weekend het aantal bezoekers is achtergebleven bij de verwachting. Vooral donderdag en vrijdag was het erg rustig op het festivalterrein en hadden de vele standhouders nauwelijks klandizie. Sail Giethoorn sloot vandaag het festival wel af met een drukke dag.

Meer dan alleen boten

Ruim tweehonderd platbodems in alle soorten en maten waren de afgelopen dagen te bewonderen in Giethoorn. Op het afgesloten festivalterrein konden bezoekers niet alleen naar bootjes kijken, het moest ook een cultureel en culinair hoogstaand evenement zijn. Zo waren er onder meer een kunstmarkt, een countryfair en optredens van allerlei artiesten. De horeca werd verzorgd door gerenommeerde topkoks. Volgens veel standhouders heeft de organisatie bij deze eerste editie teveel tegelijk willen doen, waardoor niet alle onderdelen even goed uit de verf kwamen.

Voor organisatie geslaagd

De organisatie is tevreden over het verloop van het evenement. Honderden vrijwilligers uit het dorp hebben meegeholpen om alles rond en op het terrein in goede banen te leiden en op wat kleine probleempjes na is Sail Giethoorn vlekkeloos verlopen. Ook de meeste schippers kijken terug op een geslaagd weekend.

Bekijk de video in HD op YouTube.

Meer over dit onderwerp:
Sail Giethoorn Giethoorn Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren