Overijsselse winkeltop in Hengelo tegen leegstand

Winkeliers uit alle delen van Overijssel bespreken morgenavond het toenemend probleem over winkelleegstand. Met name bij de grotere steden in Overijssel is dat een probleem.

Zo staat zeven procent van de winkelpanden in Zwolle leeg. In Deventer en Enschede is dat elf procent. Hengelo kent een leegstand van bijna dertien procent. Almelo spant de kroon, daar staat 18 procent van de winkels leeg. Dit wordt onder meer veroorzaakt doordat het winkelend publiek een lagere waardering heeft voor de stadscentra en het winkelaanbod minder interessant vindt.

Wijhe bewijst dat het ook anders kan

Toch zijn er plaatsen waar het probleem voor lege winkelpanden met succes wordt aangepakt. Bijvoorbeeld in Wijhe, daar is de leegstand het afgelopen jaar met meer dan de helft gedaald. Volgens de ondernemersvereniging is dit het succes van een de zogeheten leegstandscommissie. De commissie onderhandelt onder meer over de huurprijzen. In Wijhe hebben pandeigenaren de huren verlaagd waardoor ondernemers weer kans zaken een winkel te openen. Dit voorbeeld zal maandagavond worden besproken tijden de winkeltop.

Bekijk de video in HD op YouTube.

Meer over dit onderwerp:
Winkels leegstand Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren