nieuws

Twee mannen aangehouden voor schietpartij in winkelcentrum Zwolle

Twee mannen uit Zwolle aangehouden
Twee mannen uit Zwolle aangehouden
Twee mannen uit Zwolle van 20 en 26 jaar zijn woensdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij, vorig jaar december in winkelcentrum Zwolle Zuid.
Bij de schietpartij werden twee mannen uit Den Haag meerdere malen van korte afstand beschoten in het winkelcentrum aan de Democratenlaan in Zwolle. De mannen werden niet geraakt.

Opsporing Verzocht en Onder de Loep

Als gevolg van de arrestaties werden ook drie woningen doorzocht. Hierbij werden onder meer verdovende middelen en een aanzienlijk geldbedrag gevonden. Dit is in beslag genomen. De twee verdachten zitten vast.
De politie besteedde vorige week in de uitzendingen van de opsporingsprogramma's Opsporing Verzocht en Onder de Loep aandacht aan de zaak. Mede naar aanleiding van informatie uit die uitzendingen zijn de mannen aangehouden.

Verband met andere schietpartij

Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat deze schietpartij verband houdt met de schietpartij op oudejaarsavond aan de Caspar Fagelstraat in Zwolle. Daar werd bij een verkeersruzie in de lucht geschoten. Ook daar vielen geen gewonden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.