nieuws

Vrijdag de 13e voor kinderdagverblijf De Esmarke in Enschede: konijntjes weg

Een konijntje is teruggevonden
Een konijntje is teruggevonden
Voor kinderdagverblijf De Esmarke in Enschede was het vandaag echt vrijdag de 13e. Medewerkers ontdekten vanochtend dat vandalen het konijnenhok hebben opgezet, waardoor vrijwel alle konijntjes zijn weggelopen. Voor de peuters op het kinderdagverblijf aan De Esmarkelaan begon de dag in tranen.
In totaal waren zes konijntjes verdwenen: een moederkonijn en vijf jonkies. Een jonkie werd nog teruggevonden. Dat was dan wel een doekje voor het bloeden, maar het maakte het drama er niet minder om. Het kinderdagverblijf heeft aangifte gedaan bij de politie. Dat meldt de Twentsche Courant Tubantia.
Niet alleen de verdwenen konijnen zorgden voor schrik, ook bleken drie ruiten te zijn ingegooid en waren de muren beklad met schuttingtaal. Het kinderdagverblijf, maar ook de daaromheen liggende basisscholen hebben vaker te maken met overlast van hangjongeren. "We kunnen het ons niet permitteren speelgoed buiten te laten staan", zegt een woordvoerder van het kinderdagverblijf. "Het kinderdagverblijf is omgeven door een hoog hek. Maar blijkbaar kunnen vandalen daar nog steeds makkelijk overheen. Heel vaak ligt er rotzooi op het plein dat niet van ons is."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.