nieuws

Puntjes op de i voor de Halve Marathon van Zwolle

Ruim 8000 hardlopers doen vanavond mee aan de Halve Marathon of de 4 Engelse Mijlen van Zwolle. De organisatie is vandaag druk met de de laatste puntjes die op de i moeten worden gezet en is daar vanochtend al mee begonnen.
Organisator Teun Bouwhuis overziet die laatste voorbereidingen, die vanmiddag pas vanaf 16:00 uur echt kunnen worden afgerond. "We zitten met de markt die vandaag in het centrum staat. Daardoor kunnen we nu alleen wat kleine dingen doen, de grote zaken worden afgemaakt als de markt is opgeruimd."
De tribune en en de finish in de binnenstad zijn er al en langs de route staan wc's en de hekken ook al klaar. "We hebben het meeste gisteren al opgebouwd. Vanmiddag kunnen we dan de hekken echt plaatsen, net als de horecatenten", zegt Bouwhuis.

Ideaal loopweer

De omstandigheden zien er tot nu toe prima uit. Het is vandaag niet te warm en het blijft droog. Ideaal loopweer dus. "Ik ben blij dat het evenement niet vorig weekend is gehouden", kijkt Bouwhuis terug op het weekend waar het slechte weer overheerste. "Je bent er toch elke dag mee bezig, je kijkt hoe het zich ontwikkelt. En het ziet er voor vanavond gewoon goed uit."

Evenement met maximum aantal deelnemers

Met ruim 8000 deelnemers zit het evenement toch wel aan het maximum aantal lopers. Bouwhuis: "Zoals het evenement nu staat en als je kijkt naar de mogelijkheden in de binnenstad dan zit je nu echt aan je maximum." De Halve Marathon was snel uitverkocht, een populaire afstand dus. "We zouden wel meer deelnemers kunnen toelaten maar dan moet je aanpassingen gaan doen. Maar het is nu gewoon goed dus we blijven het de komende jaren gewoon zo doen zoals nu."
De 4 Engelse Mijlen start om 19:15 uur, de Halve Marathon begint om 20:00 uur. TV Oost zendt de Halve Marathon van Zwolle live uit. De uitzending begint om 19:15 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.