nieuws

Hoger Beroep ex-neuroloog Jansen Steur ook in Almelo

Dossier Jansen Steur
Dossier Jansen Steur
Het hoger beroep in de strafzaak tegen oud-neuroloog Jansen Steur van ziekenhuis MST in Enschede, wordt ook in de rechtbank in Almelo behandeld. Letselschadespecialist en belangenbehartiger Yme Drost van de ex-patienten, heeft dat laten weten.
Drost zei dit in reactie op de uitspraak van het Medisch Tuchtcollege waarbij één voormalig inspecteur voor de Gezondheidszorg is gestraft voor het gebrek aan toezicht in de affaire rond de oud-neuroloog.
Volgens het Tuchtcollege heeft de IGZ verzuimd een Duitse ziekenhuisdirectie in te lichten over het verleden van de medisch specialist. De voormalig inspecteur die bij z'n pensioen een koninklijke onderscheiding kreeg, is berispt.

Neuroloog kreeg al drie jaar cel

De hoger beroepszaak in de strafzaak tegen oud-neuroloog Jansen Steur wordt in Almelo gehouden om veel ex-patienten die uit Twente komen, de gelegenheid te geven de zaak bij te wonen. Wel kijken andere rechters naar de strafzaak in hoger beroep. Jansen werd begin februari als eerste medisch specialist veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van drie jaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.