nieuws

Politie verdenkt vrouw uit Zwolle van drie brandstichtingen

Politiebureau Zwolle
Politiebureau Zwolle
De politie verdenkt een 26-jarige vrouw uit Zwolle die woensdagavond werd aangehouden voor brandstichting in het politiebureau ook van twee andere brandstichtingen dezelfde dag. De eerste was bij een woning aan de Blijmarkt en daarna probeerde ze nog een pand aan de Emmawijk in Zwolle in brand te steken.
De brand bij de woning aan de Blijmarkt ontstond rond drie uur in de nacht van dinsdag op woensdag. Toen politie en brandweer ter plaatse kwamen, bevond de bewoner zich op de tweede etage. Hij kon er niet uit omdat in het souterrain de vlammen uit het raam sloegen. De brandweer heeft de man met behulp van een hoogwerker uit de woning gehaald. De 60-jarige man ademde dusdanig veel rook in dat hij nog altijd in het brandwondencentrum in Beverwijk ligt.
In dezelfde nacht werd geprobeerd brand te stichten bij een pand aan de Emmawijk in Zwolle. De bewoners schrokken kort na drie uur wakker van harde knallen. Er bleek sprake van een poging brandstichting bij de voordeur. Het bleef hier beperkt tot een poging; toen de bewoners beneden kwamen was de brand al uit.

Politiemedewerker kreeg rook in longen

De verdachte startte de reeks brandstichtingen bij het politiebureau aan de Koggelaan in Zwolle. Dinsdagnacht tegen half twee stak de 26-jarige vrouw karton in brand in het voorportaal van het bureau. Door snel ingrijpen konden politiemensen de brand met een brandblusser en een emmer water doven. Daarbij kreeg een politiemedewerker wel rook in zijn longen, waarvoor hij een nacht opgenomen is geweest in het ziekenhuis. Er was sprake van behoorlijke rookontwikkeling en ook roet- en rookschade in het gebouw.
De vrouw had afgelopen weekeinde al een ruit ingegooid bij hetzelfde politiebureau. Daarvoor was zij toen aangehouden. Ze is na de brandstichtingen woensdag opnieuw aangehouden en blijft nu ingesloten. De vrouw is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die haar voorlopige hechtenis met 14 dagen heeft verlengd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.