nieuws

'Halve Marathon van Zwolle mooiste van Nederland'

In Zwolle is eerder vanavond de Halve Marathon van Zwolle afgesloten. Het overgrote deel van de 4000 deelnemers heeft de wedstrijd uitgelopen. Voordat de halve marathon van start ging hadden ook al 4000 lopers de vier Engelse mijlen gelopen
Ook de 'Helden van RTV Oost', deelnemers die met speciale aandacht werden gevolgd door TV Oost hebben allemaal de finish gehaald. Het waren lopers met een speciaal verhaal. Zo was er een held die liep voor de stichting die hij oprichtte nadat zijn vrouw overleed aan kanker en een vrouw met diabetes.

Mooie omstandigheden

Onder de deelnemers ook bekende lopers zoals oud-schaatser Erben Wennemars en oud-volleyballer Bas van de Goor en de politici Arie Slob en Eddy van Hijum. Alle lopers  werden vooruit geschreeuwd en geklapt door duizenden toeschouwers langs de kant.
Door veel deelnemers aan de marathon werd het evenement geprezen vanwege de geweldige sfeer. "Als je ooit nog eens een halve marathon wilt lopen, kom dan naar Zwolle. Het is de mooiste halve marathon van Nederland", zei een loopster die erg enthousiast was over de entourage tijdens het evenement dat onder geweldige omstandigheden werd afgewerkt. Het was droog en niet te warm en dat zorgde ervoor dat veel deelnemers de hale marathon ook goed konden uitlopen.

Kritiek

Enthousiasme dus over het evenement, maar er was ook kritiek. Meerdere deelnemers lieten via Twitter weten dat het nogal druk was op  het parcours. Vooral op het gedeelte dat anders was dan vorig jaar. Een deel van het parcours lag eruit vanwege werkzaamheden. Daarom was er een omleiding gemaakt, maar die was een stuk smaller dan het originele parcours. Op het moment dat daar veel lopers bij elkaar kwamen werd het een beetje dringen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.