nieuws

Camera's voor wolven langs grens Nederland-Duitsland

Europese wolven uit de Karpaten
Europese wolven uit de Karpaten
Langs een groot deel van de grens tussen Oost-Nederland en Duitsland worden de komende maanden tientallen camera's opgehangen.
Met de zogeheten 'cameravallen' moeten wolven worden vastgelegd die vanuit Duitsland naar Nederland komen. De camera’s worden opgehangen in samenwerking met natuurbeheerders als Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de provinciale Landschappen. Het is een initiatief van 'Wolven in Nederland', een coalitie van diverse Nederlandse natuurorganisaties. De eerste camera is opgehangen in de buurt van Winterswijk. Alle dieren en mensen die voorbij komen worden gefotografeerd. 

Nordhorn

Aanleiding van het onderzoek zijn de recente wolvenmeldingen in het Duitse Meppen en in het Duitse Nordhorn, allebei vlakbij de grens met Nederland. Half maart fotografeerde een fotoval bij Meppen een wolf. Twee weken later werd op militair oefenterrein Nordhorn Range, op minder dan 10 kilometer van de grens bij Denekamp, opnieuw een wolf vastgelegd met een cameraval. Als een camera een wolf weet vast te leggen, wordt daarmee het bewijs geleverd dat het dier voor het eerst sinds de negentiende eeuw weer in Nederland is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.