nieuws

Pien Keulstra uit Boekelo wint NK sprintduathlon

Pien Keulstra
Pien Keulstra
Pien Keulstra is een begenadigd schaatsster, maar blijkt ook zeer bedreven in triathlon en duathlon. De Boekelose, die in 2011 op 17-jarige leeftijd verraste met Nederlandse schaatstitels op de 3 en 5 kilometer, won zondag in Tilburg het Nederlands kampioenschap sprintduathlon. Eerder deze maand pakte ze al het zilver op het NK sprinttriatlon.
De nu 20-jarige Keulstra maakte onlangs wel bekend dat ze het schaatsen wat minder ambitieus aanpakt. Ze zal volgend seizoen niet uitkomen voor een commerciële ploeg. In Tilburg had ze 1 uur en 1 minuut 54 nodig voor de 5 kilometer hardlopen, 20 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen. Ze finishte 6 seconden voor Lesley Smit (zilver) en was 18 tellen rapper dan Lotte Jacobs (brons).
Bij de mannen ging de titel voor de 13e keer naar Armand van der Smissen. De 46-jarige Tilburger troefde zijn veel jongere concurrenten af en finishte in 55.35. Het zilver was voor Maikel Zuijderhoudt, die 13 seconden moest toegeven op Van der Smissen. Gerben Schreurs uit Enschede behaalde het brons.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.