nieuws

Petitie voor behoud IJsselkogge in Kampen

Petitie voor behoud IJsselkogge in Kampen
Petitie voor behoud IJsselkogge in Kampen
Op internet is een petitie gestart om de politiek in Kampen ervan te overtuigen dat de IJsselkogge in Kampen moet blijven. De initiatiefnemers willen dat de gemeenteraad eraan meewerkt dat het historische schip in Kampen geëxposeerd kan worden.
Afgelopen week bleek de IJsselkogge de gemeenteraad van Kampen te verdelen. Tijdens een ingelaste vergadering konden raadsleden het niet eens worden over de financiële bijdrage voor het tentoonstellen van het wrak uit de 14e of 15e eeuw. Voorstanders betoogden dat er zelden zulke goed bewaarde wrakken gevonden worden. Ook wezen ze op het historische belang van het schip voor Kampen. Maar tegenstanders vinden de expositiekosten te hoog.
Een besluit over het schip is uitgesteld tot begin juli maar daardoor bestaat de kans dat een andere gemeente ervandoor gaat met het wrakstuk. Rijkswaterstaat heeft haast om het schip dat nu nog in de IJssel ligt te bergen. En dus voert de rijksdienst ook gesprekken met andere partijen. Onder meer Lelystad en Harderwijk hebben al interesse getoond in het schip.
De jeugdafdeling van het CDA in de regio hoopt met de petitie de raad ervan te overtuigen dat veel inwoners van Kampen de Kogge belangrijk vinden en willen behouden. De initiatiefnemers willen dat de ingezamelde handtekeningen er uiteindelijk voor zorgen dat de raad meewerkt aan het plan om de IJsselkogge in Kampen te exposeren.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.