nieuws

31.778,41 euro voor strijd tegen kanker bij elkaar gefietst in Zwolle

Ride tot Brasil
Ride tot Brasil
Met de actie 'Ride to Brasil' is de afgelopen dagen 31.778,41 euro opgehaald voor de strijd tegen kanker. Om geld in te zamelen voor onder meer onderzoek naar kanker hebben ruim vijfhonderd mensen duizenden kilometers afgelegd op hometrainers op het Rodetorenplein in Zwolle.
Donderdagmiddag ging de actie van start. Op een podium in de Zwolse binnenstad waren in totaal zeven fietsen op een rollerbank gezet om de afstand te meten. Doel was om virtueel naar Brazilië te fietsen: 10.500 kilometer. De actie ging ook door tijdens bijvoorbeeld de wedstrijd van Nederland tegen Spanje op het WK. Op het Rodetorenplein hing een groot scherm waarop de wedstrijd gevolgd kon worden.
Ook op andere momenten was er entertainment voor de fietsers. Met optredens en een dj werden de deelnemers gemotiveerd. Zaterdagavond werden er wenslichtjes in het water gelaten.
Na ongeveer 72 uur hadden de ruim vijfhonderd fietsers de afstand afgelegd. Door sponsoring leverde de actie ruim 31.000 euro op. Dat bedrag wordt verdeeld over drie goede doelen.
Vierduizend euro gaat naar Intermezzo voor een informatie DVD voor betrokkenen. Ook de Zonnesteen krijgt vierduizend euro om de komende twee jaar met een groep naar Slagharen te kunnen. Veruit het grootste deel van het ingezamelde geld gaat naar het Anthonie van Leeuwenhoek ziekenhuis. Het geld is bedoeld om het onderzoek Personalized medicini te ondersteunen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.