nieuws

10 procent korting per doelpunt Oranje: rokende kassa's in Enschede

Drukte vanwege kortingsactie bij Scooter
Drukte vanwege kortingsactie bij Scooter
"Rokende kassa's, het was verschrikkelijk druk." Dat zegt eigenaresse Ellen Schepers over de kortingsactie die ze met haar kledingwinkel Scooter in Enschede hield rond de WK-wedstrijd Spanje-Nederland.
Samen met een collega zat Ellen vrijdag buiten op een bankje bij de winkel te filosoferen over wat ze konden doen met het WK. Spontaan werd bedacht om bij winst op Spanje per gescoord doelpunt tien procent korting te geven op de hele collectie. "We hielden er natuurlijk geen rekening mee dat Nederland met 1-5 zou winnen."

Tot 40 procent

Bij de 1-4 stond de telefoon van Ellen roodgloeiend: "Ik kreeg allemaal berichtjes van collega's dat ik actie moest ondernemen, omdat er anders helemaal geen marge meer zou overblijven." Op Facebook heeft ze toen gezegd dat het bij 40 procent korting zou blijven, hoeveel doelpunten Nederland ook nog zou scoren.
Zaterdag stond er buiten de winkel een bord met de korting. "Het was te heftig. Er zijn honderden klanten geweest. Het was overweldigend. We kunnen slingers maken van de pinbonnen", zegt Ellen. Hoeveel omzet er die dag precies is geweest wil ze niet zeggen. Maar er moest keihard worden gewerkt om de massa aan te kunnen.

"Zou het zo weer doen"

Hoewel de winkel weinig overhoudt aan de verkopen heeft Ellen geen spijt van de actie: "Ik zou het zo weer doen!" Sowieso was ze al van plan om vroeg te beginnen met de opruiming, omdat de bouwvakvakantie dit jaar vroeg begint: "Dat was nu dus knal, beng, erin."
Ellen zegt dat ze heel veel positieve reacties heeft gekregen. Voor de volgende wedstrijd van Oranje woensdag tegen Australië komt er zeker weer een leuke actie. Wat dat wordt houdt Ellen nog even geheim.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.