nieuws

Albert Timmer en Tom Veelers in voorselectie Tour de France

Albert Timmer
Albert Timmer
Albert Timmer uit Gramsbergen en Tom Veelers uit Oldenzaal zijn door Team Giant-Shimano opgenomen in de voorlopige selectie voor de Tour de France. Tom Stamsnijder uit Bornerbroek behoort niet tot de dertien wielrenners op de 'longlist'.
Daarvan mogen er negen daadwerkelijk starten in de Tour. De sprinters Marcel Kittel en John Degenkolb zijn al zeker van hun plek in de definitieve ploeg. Ze zullen proberen om - net als vorig jaar - enkele ritzeges te boeken in de massasprints.
"Een rit winnen is het grote doel", beaamt Kittel, die momenteel op hoogtestage is in Sierra Nevada. "Dat we vorig jaar succes hadden, wil niet zeggen dat het dit jaar makkelijk wordt. Maar we komen met twee sprinters, dus we kunnen uit de voeten in zowel de snelle sprints als de krachtsprints."
De talentvolle Warren Barguil komt dit jaar nog niet in actie tijdens de Tour. "We hebben met hem een traject uitgestippeld, dat hem klaar moet stomen voor de rol van klassementsrenner. Met zijn specifieke talenten moet hij daar binnen een paar jaar klaar voor kunnen zijn", aldus manager Iwan Spekenbrink uit Markelo. "Maar dat is een proces voor de lange termijn." Barguil gaat dit jaar wel de Ronde van Spanje rijden.
De voorlopige selectie voor de Tour de France van Giant-Shimano:
Nikias Arndt (Dui), Roy Curvers (Ned), Bert De Backer (Bel), John Degenkolb (Dui), Dries Devenyns (Bel), Tom Dumoulin (Ned), Johannes Fröhlinger (Dui), Simon Geschke (Dui), Cheng Ji (Chn), Marcel Kittel (Dui), Koen de Kort (Ned), Albert Timmer (Ned) en Tom Veelers (Ned).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.