nieuws

Harde knal in Twente veroorzaakt door Duits gevechtsvliegtuig

Duits gevechtsvliegtug veroorzaakte harde knal in Twente
Duits gevechtsvliegtug veroorzaakte harde knal in Twente
De harde knal die maandagmorgen in een groot deel van Twente werd gehoord is veroorzaakt door een Duits gevechtsvliegtuig. Dat bevestigt de Duitse Luftwaffe.
Het vliegtuig van het type Eurofighter vloog om ongeveer tien uur vanmorgen samen met enkele andere vliegtuigen in de buurt van Nordhorn toen het zo snel vloog dat het door de geluidsbarrière ging. Er werd een snelheid van tussen de 1000 en 1250 km per uur bereikt. Dat de knal in de wijde omtrek en ook in Nederland is gehoord, heeft mogelijk te maken met het feit dat er weinig wind stond.
Er kwamen meldingen van de knal uit onder meer Denekamp, Overdinkel, Oldenzaal, Gronau, Enschede en Boekelo. De melders zeggen dat de ramen trilden in de sponningen. Lange tijd was onduidelijk wat de knal had veroorzaakt, omdat het niet in het Nederlands luchtruim was gebeurd.
De woordvoerder van de Duitse Defensie voegde er grappend nog aan toe dat de kans bestaat dat vanavond opnieuw een knal vanuit Duitsland wordt gehoord in Nederland, als Duitsland scoort tegen Portugal op het WK Voetbal.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.