nieuws

Half miljoen van provincie voor project Weidse Waarden bij Kampen

Kampereiland
Kampereiland
De provincie Overijssel heeft een half miljoen euro beschikbaar gesteld voor het project Weidse Waarden bij Kampen. Met dat geld wordt op het Kampereiland gewerkt aan het duurzaam ontwikkelen van landbouwbedrijven.
Boerenbedrijven op het Kampereiland kunnen minder groeien dan vergelijkbare bedrijven op andere plaatsen. Er is minder landbouwgrond beschikbaar om uit te kunnen breiden en de ondernemers hebben te maken met een pachtsituatie. Het Kampereiland is onderdeel van het Nationaal Landschap Overijssel.
Met het project Weidse Waarden wordt gezocht na manieren om de ondernemers te ondersteunen, ondanks de beperkingen in het gebied. Nadruk ligt op duurzame innovatie. Dat wordt onder meer gedaan met zonnepanelen, door te kijken hoe de grond goed gebruikt kan worden en het inzetten van een luchtwasser die stank en ammoniak filtert uit stallen.
Daarnaast wordt er in het gebied gewerkt aan streekproducten (Campereilander Kaas en Erf-1 Zuivel) en zijn er zorgboerderijen opgezet. Het project Weidse Waarden loopt nog dit eind dit jaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.