nieuws

Agrarische kinderopvang Overijssel succesvol

Het gaat goed met de kinderopvang in Overijssel. De agrarische kinderopvang welteverstaan. Terwijl de reguliere kinderdagverblijven de afgelopen jaren te kampen hebben met faillissementen, stijgt de populariteit van de kinderopvang bij de boer. 'Voorgaande jaren was de consument al lang blij, wanneer er ergens een plekje voor hun kind vrij was. Tegenwoordig kiezen ouders de kinderopvang veel bewuster. De agrarische opvang is populair vanwege de vele ruimte die het kind tot zijn of haar beschikking krijgt', aldus Gert Timmermans van de Verenigde Agrarische Kinderopvang.
Groen is hip
Dat agrarische kinderopvangverblijven blijven groeien, komt volgens Timmermans doordat de agrarische opvang iets anders te bieden heeft dan de reguliere. ‘Groen is hip op dit moment. De kinderen zijn veel buiten.’ Een andere reden is dat de keuzemogelijkheid voor ouders momenteel groter is. De wachtlijsten bij kinderopvangverblijven zijn weg en dus gaan ouders zoeken naar een leuke kinderopvang. Ze worden steeds kritischer.
Varkens weg, kinderen erin
Zelf heeft Gert in 2012, samen met zijn vrouw Alina Timmermans - Ramaker ook het roer omgegooid. De varkens op de boerderij in Bergentheim gingen eruit en de kids mochten erin. Sinds de start is Agrarische kinderopvang Het Kalfje een succes. Gert en Alina TImmermans - Ramaker schuiven vanavond aan in En Dan Nog Even Dit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.