nieuws

Overijssel krijgt een nieuwe cultuurprijs

Overijssel krijgt een nieuwe cultuurprijs. Die zal voor de eerste keer op 18 september worden uitgereikt tijdens een gala-avond in het Wilminktheater in Enschede.
Voor de jaarlijkse toekenning van een Overijsselse cultuurprijs èn een stimulansprijs voor jong cultuurtalent is afgelopen vrijdag de Stichting Cultuurprijs Overijssel opgericht.

Eén grote prestigieuze prijs

Deze stichting vloeit voort uit een samenwerking tussen het uitgaansplatform OverUit en het Prins Bernhard Cultuurfonds. De stichting vindt het belangrijk dat er één grote prestigieuze prijs, de Cultuurprijs Overijssel, komt in plaats van een reeks kleinere cultuurprijzen. Voorzitter van de stichting is oud-gedeputeerde Jan Kristen.
De jury die de prijs jaarlijks zal toekennen, wordt voorgezeten door de Overijsselse commissaris van de koning Ank Bijleveld. De jury bestaat verder uit Jan Willem de Vriend, dirigent van het Nederlands Symfonieorkest, Nelleke Vedelaar, wethouder van de gemeente Zwolle en Alex Kühne, directeur van de Deventer Schouwburg. De genomineerden voor de Cultuurprijs Overijssel 2014 en het Cultuurtalent van het jaar worden na de zomer bekend gemaakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.