Heraclied Davidson verliest met Australië van Nederland

Jason Davidson
Jason Davidson, verdediger bij Heracles Almelo, heeft vanavond met Australië verloren van het Nederlands Elftal. Na een ruststand van 1-1 won Oranje met 3-2. Davidson speelde de gehele wedstrijd.
Australië, met Davidson in de basis, was in de eerste helft feller dan Oranje, maar Oranje kwam in de 21ste minuut toch op voorsprong door Arjen Robben. Amper een minuut later was het al weer 1-1 toen Tim Cahill na slecht verdedigen van Oranje prachtig via de lat binnenschoot.
Tien minuten na rust kreeg Australië een penalty, toen Janmaat de bal in het eigen strafschopgebied tegen zijn arm kreeg geschoten. De bal werd feilloos ingeschoten door Jedinak: 1-2. Vier minuten later schoot Van Persie de 2-2 binnen. Davidson ging daarbij in de fout want doordat hij te laat stapte stond Van Persie niet buitenspel en kon hij ongehinderd binnenschieten. Twintig minuten voor tijd schoot Depay Oranje naar de voorsprong: 3-2.
Door de winst van Chili op Spanje is de volgende ronde voor Davidson en zijn landgenoten niet meer te halen. Australië gaat in de laatste poulewedstrijd tegen Spanje strijden voor de spreekwoordelijke eer.