nieuws

Weinig glas op Oude Markt Enschede, toch ontevredenheid over politie

Ronald Scholten van de gezamenlijke horeca in Enschede heeft er geen goed woord voor over. "De politie kondigt aan om te gaan handhaven op glas op het plein, maar vervolgens doen ze niets." De politie had gisteren opgeroepen geen glas mee te nemen naar de Oude Markt in Enschede, waar de wedstrijd Australië - Nederland op een groot scherm werd uitgezonden.
Na de wedstrijd tegen Spanje was het plein bezaaid met kapot glas, dat door de bezoekers was meegenomen. De politie zou deze keer optreden tegen mensen die glaswerk mee zouden nemen, er werd zelfs gesproken over een boete van 90 euro.
De oproep lijkt gewerkt te hebben, want er waren bijna alleen plastic glazen en blikken bier te zien op het plein. Voor zover bekend heeft de politie geen boetes uitgedeeld. Geen plein bezaaid met glaswerk, maar toch is Scholten boos.
"Ze kondigden het gisteren plotseling aan, zonder dat de horeca op het plein daar iets vanaf wist", aldus Scholten. Daarover is Scholten niet boos, maar wel over het feit dat agenten hem vertelden niets van de oproep te weten. "Dan is het dus gewoon een farce", zegt Scholten.
De honderden bezoekers zagen het Nederlands Elftal overigens met 3-2 winnen van Australië.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.