D66 Overijssel: Haast maken met elektrificatie traject Zwolle-Almelo

De Statenfractie van D66 in Overijssel wil dat er snel wordt begonnen met de elektrificatie van de spoorlijn Zwolle-Almelo. Morgen dienen Gedeputeerde Staten een voorstel in om het traject te elektrificeren, zodat er in 2018 elektrische treinen rijden en in de spits enkele intercitytreinen.

D66 hoopt dat de overige fracties in Provinciale Staten instemmen met elektrificatie en dat er niet te lang gesteggeld gaat worden over de dienstregeling. Discussies daarover kunnen op een later moment worden gevoerd, vindt de partij.

D66 in Provinciale Staten heeft eerder onderzoek uit laten voeren naar elektrificatie. Daaruit bleek dat het financieel allemaal uit kan. Als de spoorlijn wordt voorzien van elektriciteit kunnen de dieseltreinen worden vervangen door stillere, snellere en comfortabelere treinen. De reistijd tussen Almelo en Zwolle zou met acht minuten worden verkort.

Fractievoorzitter Karssen van D66 zei destijds: "De investering hebben we in iets meer dan zes jaar terugverdiend. We besparen op brandstof en meer mensen zullen de trein nemen als de dieseltreinen worden vervangen. Met het elektrificeren moeten we niet meer wachten."

Het voorstel van Gedeputeerde Staten wordt morgenmiddag om half drie besproken in de vergadering 'Regionale bereikbaarheid en regionaal openbaar vervoer.

Meer over dit onderwerp:
spoor elektrificatie Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren