nieuws

VVD Deventer: "Kopmaken gaat ten koste van leefbaarheid"

VVD Deventer: "Kopmaken gaat ten koste van leefbaarheid"
VVD Deventer: "Kopmaken gaat ten koste van leefbaarheid"
De VVD-fractie in Deventer is niet blij met de plannen van staatssecretaris Mansveld om de komende jaren goederentreinen in Deventer te laten 'kopmaken', oftewel keren. Dat zegt de fractie als reactie op het nieuws dat goederentreinen voorlopig op het bestaande spoor blijven rijden.
De staatssecretaris maakte vandaag bekend dat ze de komende jaren de goederentreinen richting Duitsland over het bestaande spoor in Twente wil laten rijden. Daardoor moeten de treinen 'kopmaken' in Deventer. Dat is volgens haar het goedkoopst. In deze variant gaan goederentreinen keren op het emplacement in Deventer. Definitieve maatregelen die hiervoor nodig zijn, worden echter pas na 2020 genomen.

"Leefbaarheid tienduizenden mensen in geding"

De VVD in Deventer is blij dat de plannen, om een spoor dwars door Bathmen te leggen, van tafel zijn. Maar volgens gemeenteraadslid Wuijster dreigt nu de leefbaarheid van tienduizenden mensen in het geding te komen: ''Het plan dat er nu ligt treft niet alleen Bathmen, maar ook het centrum van Deventer en bijvoorbeeld de Rivierenwijk. Zij krijgen te maken met overlast en de risico's die het goederenvervoer met zich meebrengt.''

"Kijken naar andere oplossingen"

Volgens de VVD in Deventer moet er worden gekeken naar andere oplossingen. Bijvoorbeeld naar de Betuwelijn en naar vervoer over water. De fractie is van mening dat de provincie en het havenbedrijf in de tussentijd gewoon kunnen verder werken aan de plannen voor een Noordtak. De VVD zegt er, samen met andere gemeenten aan het spoor, alles aan te doen om ervoor te zorgen dat de alternatieven serieus in beeld blijven. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.