nieuws

All you need is OV app wint innovatieprijs voor Openbaar Vervoer

Een vliegende auto om snel de boodschappen mee te doen? Of geen bussen, maar alleen nog een openbare fiets? De meest wilde ideeën kwamen langs in een door Noaberschap 3.0 georganiseerde prijsvraag.
De All you need is OV app is uiteindelijk de winnaar geworden van deze wedstrijd waarbij jongeren met nieuwe innovatieve ideeën voor het Openbaar Vervoer mochten komen. In het provinciehuis in Zwolle werd donderdagmiddag de winnaar gekozen uit vier vooraf geselecteerde ideeën.
Via de All you need is OV app kan je kijken waar bussen rijden, aangeven wanneer je op wilt stappen en alvast betalen. Volgens juryvoorzitter en gedeputeerde Gerrit Jan Kok een realistisch en goed uitvoerbaar plan. Vooral ook omdat volgens hem de toekomst in onze mobiele telefoon zit.
De andere genomineerde plannen waren:
Online Car Sharing; een manier om de auto te delen met bijvoorbeeld de buren. Een Smalle Auto op zonne-energie, die ook moet kunnen vliegen. En tot slot een Fiets Plan als vervanging van het Openbaar Vervoer.
Er wordt nu gekeken of het winnende idee uitvoerbaar is. De winnaar heeft in ieder geval een mooie prijs gekregen: een ipad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.